Duurzaam duurt het langst

In de videoserie “Duurzaam duurt het langst” delen we bijzondere verhalen achter monumenten. Uiteenlopende mensen komen in beeld die vertellen over het monument in combinatie met het thema duurzaamheid. De monumenten zijn tijdens Open Monumentendag geopend.

Hotel en restaurant Arsenaal in Delft

Wat vroeger een wapenopslag was is tegenwoordig een modern hotel. Midden in het centrum is het roerige verleden van toen, nu een oase van rust en ontspanning. In deze film nemen we je mee naar deze ‘nieuwe’ plek waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Hoe zorg je ervoor dat een historisch pand in ere blijft en de gasten van het hotel en restaurant kunnen genieten van de moderne toepassingen van nu? In deze film vertellen we je er meer over.

De oude scheepswerf in Groningen

Deze scheepswerf is een plek die al honderden jaren in bedrijf is. Naast de historische waarde van het pand zijn ook alle technieken en materialen van die tijd nog steeds in gebruik. We nemen je mee in de botenbouw van toen en de moderne versie van nu door de inzet van een elektrische boot. In deze film zie je hoe het verleden en heden worden samengebracht.

De theetuin in Doorn

Verscholen in Doorn ligt een bijzondere oude theetuin. Deze plek wordt door vrijwilligers verzorgd en onderhouden. Dit doen zij samen met mensen met een beperking die in deze omgeving helemaal zichzelf kunnen zijn. De monumentale elementen zijn nog steeds in tact en onderdeel van de tuin en de activiteiten. Bekijk deze film en je wordt meegenomen in deze groene monumentale wereld.

Bekijk hier de openingstijden tijdens Open Monumentendag.

De schipperskerk in Sittard Geleen

De bewoners van het Schipperskerkje geven je een bijzondere inkijk in deze prachtige plek. Dit Limburgse pand is in zijn oorsprong behouden en heeft tegenwoordig de functie van een woonhuis. Meneer en mevrouw nemen je in deze film mee en tonen je de wijze waarop zij hier leven waarbij gastvrijheid centraal staat.