Kinderactiviteiten

De leukste uitjes voor kinderen op een rij

Wat is er leuker dan samen met (klein)kinderen op ontdekkingstocht te gaan? Open Monumentendag leent zich daar bij uitstek voor geschikt. Ontdek het kasteel bij jullie in de buurt of breng een bezoek aan een molen. Veel monumenten organiseren voor kinderen speciale activiteiten. Hieronder een greep uit het aanbod. Een overzicht van alle kinderactiviteiten vind je hier.

De verdwenen toren van kasteel Hernen

Beleef op zondag 12 september op de zolder van het kasteel het verhaal van de ‘Verdwenen Toren”. In de 14e eeuw begonnen de Heeren van Hernen met het bouwen van een grote toren. Dit was het begin van het huidige kasteel. Maar waarom is de toren weg en staat de rest van het kasteel er nog wel? Laat je meevoeren naar vroegere tijden tijdens de belevenis op zolder en krijg een antwoord op deze vraag.

Let op: beperkt aantal plekken, reserveren verplicht.
Lees meer en reserveer

Erfgoed citygame Credo – Het verborgen pad van Breda

Willem van Oranje heeft honderden jaren geleden een belangrijk document verborgen op een geheime plek in Breda. Een ridderorde en een kloosterorde azen al eeuwen op dit document. Ze willen beide als eerste de locatie vinden en het document in bezit krijgen. Maar dan verschijnt er een slimmerik op het toneel. Hij schakelt jou en je team in om op pad te gaan en het mysterie te ontrafelen. Je duikt onder in de geschiedenis van Breda en komt op je weg langs de mooiste monumenten. Lukt het jou en je team om de locatie te achterhalen en het document te vinden?

Lees meer over citygame Credo

 

Kinderroute door Rotterdam

Als je door Rotterdam loopt, zie je een moderne stad met veel hoge, glimmende gebouwen. Je vergeet bijna dat de stad ook een geschiedenis heeft! Maar als je goed kijkt zie je ook oude gebouwen. In sommige van die gebouwen gebeurde ooit iets belangrijks. En sommige van die gebouwen zijn bijzonder mooi of anders dan de andere gebouwen in de omgeving. Rotterdam heeft ongeveer 620 rijksmonumenten en 420 gemeentelijke monumenten. Al deze verschillende monumenten vertellen samen een verhaal over de stad. Ze vertellen over gebeurtenissen die belangrijk waren voor de stad waar jij nu woont of loopt!
Route per voet of step ongeveer 1 uur. Lees meer en download de route!

Kinderroute Rotterdam
Kinderroute Rotterdam
Speurtocht Deventer
Speurtocht Deventer

Speurtocht door Deventer

In Deventer hebben ze het helemaal leuk gemaakt om monumenten te bekijken. Je kunt in deze monumentale binnenstad kiezen uit verschillende speurtochten. Leuk van jongs af aan!

Speurtocht Route van Goud
Volg de gouden letters door de monumentale binnenstad van Deventer en puzzel de oplossing bij elkaar. Let op: de letters hangen  achter ramen van monumenten en bijzondere locaties. Lees meer

Zoeken en Dwalen
Door het prachtige Bergkwartier en de oudste straten van Deventer kun je twee digitale speurtochten doen.
Via de izi.TRAVEL app kun je de speurtochten downloaden op je mobiel en kan het zoeken gaan beginnen! Geschikt voor jong en oud.
Lees meer en download de app!

 

 

Maak een Romeins of Middeleeuws werktuig

Dompel je onder in de romeinse tijd en middeleeuwen door het maken van een oud werktuig of oude wapenstok. Onder begeleiding van kunstenaars maken kinderen de mooiste creaties. Er wordt gewerkt met hout en karton. Lees meer over deze activiteit.