Monument

Erfgoed citygame Credo – Het verborgen pad van Breda

Krijg jouw gratis inlogcode op de website www.credobreda.nl

Adres

Grote Markt 1, Breda

In het kort

  • City escape game
  • Voor jong en oud (9-99 jaar)
  • Gratis online of buiten te spelen in centrum Breda

Achtergrond informatie uitklap icoon

In 2020 heeft OMD Breda een echte erfgoed citygame ontwikkeld Credo – Het verborgen pad van Breda, waarbij je op een speelse manier in aanraking komt met de Bredase historie. De gratis game biedt de mogelijkheid voor inwoners en bezoekers van Breda om het spel coronaproof buiten te spelen.  Deelnemers die niet in de gelegenheid zijn om de stad Breda fysiek te bezoeken, kunnen de game ook volledig online spelen. Kijk voor meer informatie op de website van OMD Breda of ga direct naar www.credobreda.nl om de game gratis te spelen.

Credo
Willem van Oranje heeft honderden jaren geleden een belangrijk document verborgen op een geheime plek in Breda. Een ridderorde en een kloosterorde azen al eeuwen op dit document. Ze willen beide als eerste de locatie vinden en het document in bezit krijgen. Maar dan verschijnt er een slimmerik op het toneel. Hij schakelt jou en je team in om op pad te gaan en het mysterie te ontrafelen. Je duikt onder in de geschiedenis van Breda en komt op je weg langs de mooiste monumenten. Lukt het jou en je team om de locatie te achterhalen en het document te vinden?

Speel buiten of binnen
Al lopend door het historische stadscentrum van Breda speel je op je telefoon het spel en ontrafel je met jouw team het mysterie Kan je niet naar Breda komen of ben je gebonden aan huis? Speel CREDO dan vanachter je eigen computer. Kies na het inloggen of je in Breda op pad gaat, of dat je het aan je keukentafel speelt.

Speel als groep
CREDO is een echt teamspel. Alle teamleden dragen bij aan de oplossing van deze uitdagende game. Daarmee is het geschikt voor vriendengroepen, collega’s, teamuitjes, verenigingen en families. Stel snel je eigen team samen en zoek het verborgen pad. Na het spelen kijk je voor altijd anders naar Breda.

Kinderspel?
Speel je CREDO als gezin? Er zijn opdrachten waar kinderen goed in zijn en uitdagende puzzels voor volwassenen. CREDO is dus geen kinderspel maar een echt familiespel (9-99) waarbij iedereen aan bod komt. Je doet het met elkaar!

Ga naar www.credobreda.nl om jouw gratis inlogcode op te vragen! Voor de laatste speltips, bezoek je onze Facebookpagina @credobreda

Houdt onze website www.openmonumentendagbreda.nl / www.omdbreda.nl in de gaten voor de laatste updates of volg ons op facebook @openmonumentendagbreda.

Deel dit monument

Adres

Grote Markt 1, Breda

In het kort

  • City escape game
  • Voor jong en oud (9-99 jaar)
  • Gratis online of buiten te spelen in centrum Breda

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Achtergrond informatie

Type monument:
Openbaar gebouw
Monument status:
Gemeentelijk monument
bekijk alle monumenten in
Breda