Monument

Kunstkerk

Adres

Museumstraat 65, Dordrecht

Achtergrond informatie uitklap icoon

Start Open Monumentendagen met onthulling kunstwerk Studio Job

Op vrijdag 9 september vindt vanaf 18:00 de officiële opening van de Kunstkerk plaats met de feestelijke onthulling van het monumentale werk van Studio Job. De internationaal toonaangevende designers hebben een gevel gemaakt van brons en staal met daarin gebrandschilderd glas.

Informatie Kunstkerk

De Kunstkerk is een vrij en breed toegankelijke ontmoetingsplaats in de historische binnenstad van Dordrecht waar creatie en innovatie centraal staan. Wij geloven in de kracht van verbeeldingen omarmen het vakmanschap van toonaangevende of veelbelovende kunstenaars, artiesten en wetenschappers. Dit doen we door hen de vrijheid te geven nieuw werk te ontwikkelen en tentoon te stellen, samen met ons exposities te cureren en evenementen samen te stellen. In deze tijd van snelle veranderingen en waarin de samenleving individueler en diverser wordt, neemt de behoefte aan een visie op de toekomst, aan schoonheid en zingeving toe. Niet alleen is hier veel te beleven, we zoeken daarbij vooral naar verbinding en verdieping voor alle betrokkenen. 

Open Monumentendag 2022

De kerk is in 1885 gebouwd. Diverse christelijke kerkgenootschappen hebben hier hun erediensten gehouden. Nu is het een ontmoetingsplaats waar creatie en innovatie centraal staan. Zie hier kunst als ontwikkeling, niet enkel als eindproduct, en omarm het vakmanschap van kunstenaars, artiesten en wetenschappers.

Deel dit monument

Adres

Museumstraat 65, Dordrecht

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Achtergrond informatie

Type monument:
Religieus erfgoed
Oorspronkelijke functie:
Kerk
Huidige functie:
Concertzaal
bekijk alle monumenten in
Dordrecht