Over ons

Wie wij zijn

Ontdekken, vertellen en inspireren vanuit het erfgoed van het Oldambt. Dat doet Cultuurhistorisch Centrum Oldambt graag samen met jóu.

Een land gevormd in eeuwenlange strijd tussen mens en water. Bedijkt door mensenhanden, geploegd met paardenkracht. Geoogst met sikkel en combine. Een streek waar de bewogen geschiedenis voor het oprapen ligt. Met een verrassend mooi en veelzijdig erfgoed. De statige paleizen van de herenboeren, de laantjes vol arbeiderswoningen met de karakteristieke krimpjes, de torens, de fabrieken, de gemalen, de slingertuinen. Dat alles in de eindeloze ‘graanrepubliek’.

Samen met jou en andere organisaties willen wij de verhalen achter het erfgoed levend houden, verrijken en verdiepen. En aanwenden als inspiratiebron voor cultuur en samenleving. Doe je mee?

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt is een onafhankelijke organisatie die wordt bestuurd door Stichting Geschiedschrijving Oldambt. Wij ontvangen van de gemeente Oldambt een subsidie voor professionele ondersteuning (0,4 fte). Daarnaast is er een actieve groep vrijwilligers.