Openmonumentendag 9 september 2023

Het Comité van Openmonumentendag Veenendaal is een samenwerking van de Historisch Vereniging Oud Veenendaal met het Architectuurcentrum Veenendaal

De Historisch Vereniging Oud Veenendaal zet zich in voor het behoud van de historie in Veenendaal. Dit kan gaan om zowel oude panden, historische bomen of beeldbepalende plaatsen in Veenendaal. Daar waar mogelijk zullen zij zich ook inzetten om in verval geraakte monumenten te herstellen. Ook initiatieven vanuit onze bevolking die gericht zijn op herstel van monumentaal erfgoed willen wij als vereniging van harte ondersteunen.

Het Architectuurcentrum Veenendaal wil bereiken dat meer Veenendalers belangstelling hebben en krijgen voor architectuur en de betekenis van architectuur voor het dagelijks leven. Op deze manier hopen zij bij te dragen aan het bevorderen van de architectonische en ruimtelijke kwaliteit en identiteit van Veenendaal en de betrokkenheid van Veenendalers bij de gebouwde omgeving.

(Op de foto staan van links naar rechts): Hennie Henzen, Nicoline Pouwer, Johan Huibers. (niet op de foto staat): Charlotte Melssen.