Praktische Informatie

Brochure Open Monumenten en Activiteiten 2019

Voor Open Monumentendag 2019  heeft het comite van Wijk bij Duurstede een grote hoeveelheid aan activiteiten en open monumenten kunnen organiseren. Het monument De Vogelpoel  (Wijkersloot 7) is voor het eerst is opengesteld. Het heeft een geschiedenis die terug gaat tot in de middeleeuwen en  heeft een belangrijke rol in het verzet in de Tweede Wereldoorlog gespeeld.

Voor een ontdekkingstocht door het historische centrum van Wijk bij Duurstede is de “Kroegentocht” georganiseerd. Een tocht langs nog bestaande en verdwenen herbergen, kroegen en andere plekken van plezier in Wijk bij Duurstede.

Om 20.00 uur begint in theater Calypso een dansfestijn in de stijl van de jaren 1950 en 1960. Stijldansen onder de bezielende begeleiding van het Nederlands Dans Orkest. Toegang is gratis maar aanmelden wel noodzakelijk (kaartverkoop@calypsotheater.nl)

Langbroek en Cothen doen ook dit jaar weer meer, uiteraard. Kerken, molens, historische kroegen, en andere bezienswaardigen zijn te bezoeken.

Voor een uitgebreide informatie  is de brochure Plekken van Plezier te vinden op de sites van de VVV Kromme Rijnstreek en de de gemeente Wijk bij Duurstede (www.vvvkrommerijnstreek.nl of www.wijkbijduurstede.nl