Open Monumentendag Dordrecht


Damiatebrug - IMG_3455 - OVV Roderick Jongschaap.jpg
Damiatebrug - IMG_3455 - OVV Roderick Jongschaap.jpg

Dordrecht is met bijna 900 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten een echte monumentenstad. Men zegt dat de stad net een prachtig schilderij is. De Open Monumentendagen zijn dé gelegenheid om te zien hoe mooie dat schilderij tot leven kan komen. Niet alleen door het grote aantal opengestelde panden en de verschillende activiteiten, ook door het jaarlijkse thema; Kunst & Ambacht.

Thema Kunst & Ambacht

Dit wordt op diverse manieren belicht. Zo wordt er stilgestaan bij architectuur en toegepaste kunst, ook is er aandacht voor moderne toepassingen en vakmanschap. Denk hierbij aan in het monument verwerkte ambachten als het stucwerk, de wandbeschilderingen, de tegeltableaus en de glas-in-lood beglazing, maar ook aan traditionele ambachten als houtsnijkunst en goudsmeden.

Sommige monumenten zijn eenmalig opengesteld en worden zelfs deskundig toegelicht door medewerkers van Monumentenzorg Dordrecht, trotse eigenaren en vele vrijwilligers. Oriënteer u, voordat u op pad gaat, op het programmaoverzicht. Sommige activiteiten en openstellingen zijn alleen op zaterdag, andere juist uitsluitend op zondag.

Activiteiten

Laat u meevoeren met een VVV-gids om wegwijs te worden in de stad en luister naar de bijzondere verhalen. Liever op eigen gelegenheid op pad? De route op de plattegrond leidt u langs vele opengestelde monumenten en speciale activiteiten. Vergeet de gids Monumenten in Dordrecht niet mee te nemen, hierin treft u meer informatie over de geschiedenis van deze panden en de technische kenmerken. Deze is, vanaf eind augustus, verkrijgbaar bij deelnemende monumenten en intree Dordrecht | VVV

Op www.monumentenindordrecht.nl treft u een wandelroute geschreven in het kader van het thema. Uiteraard zijn er nog talloze routes door de binnenstad te maken, bij intree Dordrecht | VVV zijn diverse routes verkrijgbaar.

Let tijdens uw wandeling eens op de Dordtse gevels en Dordtse Kleuren, u zult zien dat deze in de binnenstad duidelijk terug te vinden.

Bekijk de Monumentengids hier: http://issuu.com/dordrechtmarketing/docs/monumenten_in_dordrecht_146x210_100

Het programmaboekje met alle openstellingen tijdens de Open Monumentendagen is gratis verkrijgbaar bij intree Dordrecht | VVV, Spuiboulevard 99, 3311 GN in Dordrecht.Algemene informatie

Plan mijn route >>

Informatiepunt
intree Dordrecht | VVV
Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht

email
website

Datum
Saturday 12 en Sunday 13 September 2015

Thema
Kunst & Ambacht