Open Monumentendag Dordrecht


Dordrecht is met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad. Tijdens de Open Monumentendagen krijgt u de mogelijkheid om kennis te maken met het pracht van de stad. Een groot aantal panden stelt de deuren open en er worden (speciale) activiteiten georganiseerd.

In het kader van het thema Iconen & Symbolen wordt er stilgestaan bij beelden en tekens met een bijzondere betekenis en een achterliggend verhaal. In monumenten zijn iconen en symbolen immers overal zichtbaar: in gevels, het interieur, in ornamenten, reliëfs, schilderingen en glas-in-loodramen.

Rondleidingen, tentoonstellingen en demonstraties; de deelnemers heten u van harte welkom! Sommige monumenten zijn eenmalig opengesteld en worden zelfs deskundig toegelicht door de trotse eigenaren, historici, vele vrijwilligers of medewerkers van Monumentenzorg Dordrecht. De deelnemende panden zijn gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld.

Oriënteer u, voordat u op pad gaat, op het programma. Sommige activiteiten en openstellingen zijn alleen zaterdag, andere uitsluitend op zondag. De deelnemende panden zijn gratis toegankelijk.

Het hele weekend kunt u genieten van bijzondere artiesten die het maken van muziek tot een kunst verheven hebben. Zo is er op zaterdag orgelmuziek in het kader van de Nationale Orgeldag, zondag staat in het teken van Muzikale Monumenten. Toegang is bij de meeste monumenten gratis. Kom op tijd, want vol is vol!

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Informatiepunt
Comite OMD Dordrecht - Dordrecht Marketing
Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht
078-7704238
email
website