Open Monumentendag Dordrecht


Cover - 1934.jpg
Cover - 1934.jpg

Op zaterdag 13 en zondag 14 september worden bijna zestig monumenten opengesteld voor het publiek tijdens de Open Monumentendagen in Dordrecht. Met het thema ‘Op Reis’ wordt extra aandacht geschonken aan vroegere vervoersmiddelen, mobiel erfgoed, reisverhalen en het rijke handelsverleden van de stad.

Neem een kijkje in Huis Roodenburgh, Cinema The Movies of het Gerechtsgebouw en loop mee met wandelingen in het Wantijpark en Park Merwestein. Op zaterdag doorkruisen antieke koetsen het eiland van Dordrecht, maakt stoomsleper Pieter Boele rondvaarten vanaf het Groothoofd en wordt de film ‘All is Lost’ geprojecteerd op het witte doek tijdens de Drijf-in Bioscoop in de Wolwevershaven.

De zondag staat traditioneel in het teken van Muzikale Monumenten. In vijf monumenten vinden gratis toegankelijke concerten plaats die de bezoeker dit jaar meenemen op een muzikale wereldreis. Luister in het Stadhuis naar zwoele Argentijnse tango van het Pavadita Tango String Quartet en in de Trinitatiskapel naar de melancholische balkanmuziek van EtnoSaraj. CaboCubaJazz zweept met vrolijke jazz uit Kaapverdië en Cuba de Bonifatiuskerk op.

Op beide dagen wordt vanuit Intree Dordrecht | VVV gratis stadswandelingen georganiseerd die in het teken staan van het thema. Bovendien heeft schrijver Frits Baarda een unieke ‘Op Reis’ wandelroute samengesteld, die de bezoeker meeneemt langs voormalige stoomveerverbindingen, stadspoorten en de havens. Deze wandeling wordt beschreven in het gratis te verkrijgen programmaboekje. De gids is verkrijgbaar bij intree Dordrecht | VVV, deelnemende monumenten en culturele instellingen. Het boekje is ook online te bekijken op www.monumentenindordrecht.nl.Algemene informatie

Plan mijn route >>

Informatiepunt
Intree | VVV Dordrecht
Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht
0900-4636888
email
website

Datum
Zaterdag 12 en zondag 13 september 2015

Thema
Kunst & Ambacht