Nieuws

Open Monumentendagen Breda lanceert citygame
Credo – Het verborgen pad van Breda

*Vanwege corona blijven monumenten komend weekend gesloten*

Open Monumentendagen Breda komt met een vernieuwend alternatief programma. Vanwege corona blijven de monumenten die jaarlijks speciaal voor Open Monumentendagen opengaan, dit jaar gesloten. Om het publiek toch een uitdagend programma te kunnen bieden, lanceren we een gratis citygame die het hele jaar gespeeld kan worden. Naast de citygame promoten we deze hele zomer erfgoedroutes in de open lucht die gepubliceerd worden op de website en gedeeld via social media. Breda is de enige stad in Nederland die tijdens Open Monumentendagen met een compleet andere invulling van het programma komt door de introductie van een citygame.

Net als alle andere evenementen werden ook wij geconfronteerd met de gevolgen van de coronamaatregelen. In voorgaande jaren telde Open Monumentendagen Breda meer dan 40.000 bezoeken in één weekend. De organisatie wil dit jaar geen grote aantallen mensen op de been brengen, maar heeft in plaats daarvan gezocht naar activiteiten die spreiding van het publiek in tijd en ruimte mogelijk maken. De monumenten gaan in 2020 daarom niet speciaal voor Open Monumentendagen open. Uiteraard zijn er monumenten die ook buiten Open Monumentendagen te bezoeken zijn zoals de Grote Kerk en het Stedelijk Museum Breda: deze zijn gewoon toegankelijk, binnen hun eigen coronabeleid en eventuele toegangsprijzen.

De organisatie van Open Monumentendagen Breda wilde het publiek toch een coronaproof programma bieden waarbij de historie van de stad en de prachtige monumenten beleefd kunnen worden. Het idee voor een citygame werd geboren. Credo – Het verborgen pad van Breda, is het hele jaar door beschikbaar en wordt gespeeld in de open lucht in het centrum van Breda. Daarnaast is er een tweede variant ontwikkeld die geheel thuis achter de desktop gedaan kan worden, overal ter wereld. 

CREDO, de game

CREDO is een spel dat je buiten, op pad door Breda speelt met een team. Al lopend door het historische stadscentrum van Breda speel je op je telefoon het spel en ontrafel je met jouw team het mysterie waar je zelf de hoofdrol in speelt. De opdrachten die je hierbij krijgt zijn enigszins vergelijkbaar met een escapegame. Het spel is gratis en te vinden op www.credobreda.nl. CREDO is een echt teamspel voor alle leeftijden. Alle teamleden dragen bij aan de oplossing van deze uitdagende game. Daardoor is het geschikt voor vriendengroepen, collega’s, teamuitjes, verenigingen en families. Er zijn opdrachten waar kinderen goed in zijn en uitdagende puzzels waar volwassenen bij helpen. CREDO  is dus geen kinderspel maar een echt familiespel (9-99) waarbij iedereen aan bod komt. Na het spelen kijk je voor altijd anders naar Breda. 

Ook geheel online

Wie niet naar Breda kan komen of  gebonden is aan huis kan CREDO geheel vanachter de eigen computer spelen.  Na het inloggen is er de keuze om het spel in Breda, op pad door het centrum te spelen, of online aan de keukentafel thuis. 

Een tipje van de sluier

Willem van Oranje heeft honderden jaren geleden een belangrijk document verborgen op een geheime plek in Breda. Een ridderorde en een kloosterorde azen al eeuwen op dit document. Ze willen beide als eerste de locatie vinden en  het document in bezit krijgen. Maar dan verschijnt er een slimmerik op het toneel. Hij schakelt jou en je team in om op pad te gaan en het mysterie te ontrafelen. Je duikt onder in de geschiedenis van Breda en komen op hun zoektocht langs de mooiste monumenten.

Deel dit nieuws