Over ons

Welkom

Van harte welkom op de Open Monumenten Dagen in Breda!

**

Hoe worden de Open Monumenten Dagen Breda georganiseerd dit jaar?
Dit jaar gaan we OMD Breda geheel anders insteken, waarbij na zorgvuldig afwegen van alle opties, mogelijkheden en risico’s, en in overleg met de gemeente, is besloten om tijdens Open Monumentendagen Breda 2020 geen panden open te stellen.

Breda biedt een alternatief programma aan dat bestaat uit erfgoedwandelingen en -fietstochten. Jij kan op deze manier op een eigen gekozen moment en tijdstip genieten van het moois dat Breda buiten te bieden heeft. Daarnaast steken we in op het digitaal openstellen van de monumenten en lokaties.

Tevens wordt er een online Erfgoed game ontwikkeld, waarbij je op een speelse manier in aanraking komt met de Bredase historie. De game biedt de mogelijkheid voor inwoners van Breda om een deel van het spel buiten te spelen.  Deelnemers die niet in de gelegenheid zijn om de stad Breda fysiek te bezoeken, kunnen de game ook volledig online spelen.

Houdt onze website www.openmonumentendagbreda.nl / www.omdbreda.nl in de gaten voor de laatste updates!

***

 

We presenteren een afwisselende mix van nieuw aanbod en van vertrouwde iconen van Breda. De Bredanaars zijn trots op hun historie en monumenten en maken met Open Monumentendagen graag van de gelegenheid gebruik om de verhalen hierover (opnieuw) te vertellen en met elkaar te beleven.

Het programma (www.omdbreda.nl) biedt mooie kansen om (jouw) Breda op een eigentijdse, frisse manier op het netvlies te krijgen. Het programma is ontstaan dankzij de kracht en expertise die de Bredase samenleving kenmerkt. Bewoners, bezoekers, bedrijven en bollebozen zijn samen aan de slag gegaan met hun initiatieven en dat is terug te zien in het kleurrijke programma met rondleidingen, demonstraties, muziek en dans. De inspanning van vele liefhebbers, eigenaren van panden, scholen, professionals en niet te vergeten de vrijwilligers is een voorbeeld van het verbinden van bewoners, ondernemer en organisaties met ons leven in het verleden en het nu. Breda brengt het samen!

Jong en oud kan zich twee dagen lang onderdompelen in bekende en onontdekte monumenten van Breda.

We ontmoeten je graag in Breda!