Praktische Informatie

Waar is het?

Verspreid over de hele gemeente Breda (inclusief alle dorpen) zijn monumenten open en worden er activiteiten georganiseerd.

Voor wie zijn de Open Monumenten Dagen Breda bedoeld?

Alle bewoners en bezoekers van Breda

Is er een toegangsprijs voor de bezoekers?

Nee, de opengestelde monumenten zijn gratis toegankelijk. Ook alle activiteiten zijn gratis. Het enige waarvoor geld gevraagd kan worden is catering (zoals koffie, thee & gebak).

Kan ik overal zo naar binnen?

Het overgrote deel van onze monumenten is vrij toegankelijk. Echter een aantal zijn i.v.m. de kwetsbaarheid van het interieur en of de veiligheid alleen toegankelijk op inschrijving. Toegang is dan alleen mogelijk op vertoon van een gratis toegangsbewijs. Dit gratis toegangsbewijs ontvang je na inschrijving via onze website www.omdbreda.nl. De inschrijving opent half augustus.

Hoe kan ik me inschrijven voor niet vrij toegankelijke monumenten?

Op onze website www.omdbreda.nl / www.openmonumentendagbreda.nl kan je precies zien welke monumenten op inschrijving zijn. Vanaf half augustus zal er bij deze monumenten een Reserveringsbutton te zien zijn. Door hier op te klikken is het mogelijk een tijdstip te reserveren. Vul je  e-mail adres in en geef aan voor hoeveel personen je wilt reserveren. Hierna ontvang je van ons automatisch een toegangsbewijs. Neem dit toegangsbewijs mee of laat het op je telefoon zien.

Ik heb me ingeschreven maar ik kan toch niet. Wat nu?

Het kan voorkomen dat het toch niet lukt om op het gereserveerde tijdstip langs te komen. Het is hartstikke fijn als je ons dat z.s.m. via e-mail laat weten! Stuur ons de bevestigingsmail die je hebt ontvangen en dan zorgen wij ervoor dat jouw plekken weer beschikbaar komen voor anderen.

Houdt onze website www.openmonumentendagbreda.nl / www.omdbreda.nl en onze Facebook pagina (@openmonumentendagbreda) in de gaten voor de laatste updates!