Fotograaf: Fotografie Hakvoort
 

Praktische Informatie

Waar is het?

Verspreid over de hele gemeente Breda (inclusief alle dorpen) zijn monumenten open en worden er activiteiten georganiseerd.

Voor wie zijn de Open Monumenten Dagen Breda bedoeld?

Alle bewoners en bezoekers van Breda

Hoe laat zijn de monumenten in Breda geopend?

Zaterdag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur en
Zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur

Is er een toegangsprijs voor de bezoekers?

Nee, de opengestelde monumenten zijn gratis toegankelijk. Ook alle activiteiten zijn gratis. Het enige waarvoor geld gevraagd kan worden is catering (zoals koffie, thee & gebak).

Kan ik overal zo naar binnen?

Het overgrote deel van onze monumenten is vrij toegankelijk. Echter een aantal zijn i.v.m. de kwetsbaarheid van het interieur en/ of de veiligheid alleen toegankelijk op reservering.

Toegang is dan alleen mogelijk op vertoon van een gratis toegangsbewijs.

Hoe kan ik me inschrijven voor niet vrij toegankelijke monumenten?

Bij het monument en/of activiteit vind je in de rechter zijbalk onder het kopje openingstijden een button ‘Reserveren’.

Door hier op te klikken is het mogelijk een dag en tijdstip te reserveren. Je kan voor maximaal 4 personen reserveren. Hierna ontvang je automatisch via bevestigingse-mail. Deze e-mail is tevens je toegangsbewijs.  Je kan het bericht uitprinten en meenemen of het op je telefoon laten zien.

Ik heb me ingeschreven maar ik kan toch niet. Wat nu?

Het kan voorkomen dat het toch niet lukt om op het gereserveerde tijdstip langs te komen. We stellen het op prijs als je deze reservering annuleert, zodat iemand anders jouw plek(en) kan innemen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van ons mooie erfgoed.

Annuleren van je reservering kan via de bevestigingsmail die je ontvangen hebt of via je account op de landelijke website www.openmonumentendag.nl

Hoe kan ik mijn monument aanmelden voor Open Monumentendagen Breda?
Op de website www.omdbreda.nl  vind je in het menu ‘Meedoen’  meer informatie vinden hoe je jouw monument kan aanmelden voor OMD Breda. Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger in Breda?

Jazeker, heel graag zelfs! Open monumentendagen Breda kan niet zonder vrijwilligers. Op de website www.omdbreda.nl  vind je in het menu ‘Meedoen’ een online aanmeldformulier. Hiermee kan je je bij ons aanmelden als vrijwilliger.