Open Monumentendag 2023

Comité Culemborg

 
 

Culemborg Rijk aan Verscheidenheid

Culemborg is door de eeuwen heen geworden tot een historische, veelzijdige, verrassende  maar vooral ook eigenzinnige stad.  In het verleden hebben de Culemborgers meermaals bewezen lees verder...

Culemborg is door de eeuwen heen geworden tot een historische, veelzijdige, verrassende  maar vooral ook eigenzinnige stad.  In het verleden hebben de Culemborgers meermaals bewezen pragmatisch met uitdagingen om te kunnen  gaan. In diverse ambachten behoorden we tot de beste van het land, maar als het niet meer rendabel was werd er ook zo weer naar iets anders overgestapt.  Denk hierbij los van de handel en logistiek bijvoorbeeld aan de sigaren-, textiel – en meubel industrie.

De stad heeft altijd een bepaalde mate van zelfstandigheid gehouden, we zijn niet voor niks één van de weinige vrijsteden in Nederland en van oudsher een mengeling van diverse achtergronden, geloofsovertuigingen en wat meer van deze tijd, seksuele geaardheid. We leven niet in vakjes, we zijn met z’n allen vooral Culemborgers.

Kuilenburgers worden ook vaak geprezen om hun creativiteit, op vele diverse manieren, op vele diverse plekken, vaak volledig los van elkaar, ontstaat er in deze stad altijd weer van alles verrassends. Bijvoorbeeld op het gebied van kunst, cultuur, sport, duurzaamheid en ondernemerschap.

We hebben zoveel verscheidenheid in Culemborg dat we niet eens de tijd nemen om erbij stil te staan, laat staan dat we uitdragen dat we er trots op zijn. Dit is wellicht wel de grootste uitdaging van deze bijzondere stad en zijn minstens even bijzondere inwoners. We zijn zo veelzijdig dat er eigenlijk niks echt bovenuit steekt en daarmee extra opvallend is. We zijn ook niet zo van het pronken, we doen gewoon ons ding en dat is goed genoeg.

Stichting Open Monumentendag Culemborg werkt met trots, overtuiging en plezier als comité Culemborg graag mee aan de presentatie van een zo groot mogelijk deel van de ruim 300 rijks- of gemeente monumenten die Culemborg rijk is.

 

lees minder
Comité Culemborg op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Culemborg?

Comité wordt gevormd door een stichting die hiervoor in 2011 speciaal is opgericht door (inmiddels oud voorzitter) Ebbo de Jong. De stichting Open Monumentendag Culemborg heeft momenteel 6 bestuursleden.

 

Deelnemende plaatsen
 
Onze partners