Open Monumentendag 2019

Comité Edam-Volendam

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Edam-Volendam en omgeving.

Edam-Volendam-Zeevang

De gemeente Edam-Volendam heeft voor het Open Monumentendag weekend een zeer veelzijdig programma. Zo zijn er niet alleen kerken en openbare monumenten open maar zullen lees verder...

De gemeente Edam-Volendam heeft voor het Open Monumentendag weekend een zeer veelzijdig programma. Zo zijn er niet alleen kerken en openbare monumenten open maar zullen ook een aantal privé Rijksmonumenten hun deuren openen.

Op meerdere locaties zullen exposities worden georganiseerd, is er live muziek en zijn er ook tal van horeca gelegenheden open welke allemaal in monumentale panden zitten.

 

 

lees minder

Plekken van plezier

Programma Dit jaar ligt de nadruk van ons programma naast het thema Plekken van Plezier ook op Volendam. Volendam heeft vele jaren niet meegedaan vanwege lees verder...

Programma

Dit jaar ligt de nadruk van ons programma naast het thema Plekken van Plezier ook op Volendam.

Volendam heeft vele jaren niet meegedaan vanwege de jaarlijks kermis die vaak samenvalt met het Open Monumentendag weekend.
Dit jaar is de kermis echter al geweest en zullen meerdere monumenten in Volendam open zijn.

Naast een aantal kerken zijn ook de botters in de haven te bezichtigen, zal de Kostuumgroep Volendam hun handwerk laten zien in de visafslag, kan er gewandeld worden door “het Doolhof” en is het heerlijk uitrusten in het beroemde Art Hotel Spaander, een bijzondere “Plek van Plezier”.

lees minder
Comité Edam-Volendam op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Edam-Volendam?

Het  huidige comité OMD is gevormd na de fusie tussen de gemeente Edam-Volendam en de gemeente Zeevang, maar werkt onafhankelijk van de gemeente.
In het comité zijn vrijwel alle kernen vertegenwoordigd.
Het comité heeft zich als taak gesteld om jaarlijks een aantal nieuwe monumenten toe te voegen aan de lijst van Open Monumenten.

Het comité bestaat uit monumenteneigenaren, een historicus een medewerker en een bestuurslid van de VVV en iemand die als vrijwilliger bij een monument is betrokken.
Leden, op de foto van links naar rechts:
Marianne van Hell, Kees Sietsema, Gre Guit, Marjan Cnossen, Sabine David en Leendert de Jonge.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

Beleef de diversiteit!

Een paar jaar geleden zijn de gemeentes Edam-Volendam en de gemeente Zeevang samen gegaan. Hierdoor is er een samenwerking tussen zowel het historische Edam, het karakteristieke Volendam en de landelijke dorpen uit de voormalige gemeente Zeevang.
Deze combinatie bied een gevarieerd programma voor het Open Monumentendag weekend.

 
Instagram
Hashtag #omdedamvolendam