Open Monumentendag 2021

Comité Oldambt

 
 

Open Monumentendag Oldambt - zaterdag 11 september 2021

Heb je het ook zo gemist: het genieten van cultuur en erfgoed? Gelukkig kunnen we er weer opuit! Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee lees verder...

Heb je het ook zo gemist: het genieten van cultuur en erfgoed? Gelukkig kunnen we er weer opuit! Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee aan de Open Monumentendag. Ga op zoek naar de rijkdom aan oude Groninger kerken, molens en boerderijen. Vrijwilligers zetten de deuren van ‘hun’ monument wijd voor je open en vertellen graag de verhalen.

Een korte beschrijving van de deelnemende monumenten vind je in onze brochure (link online-leesversie, link afdrukversie). Vind je het leuk een route met auto of fiets te volgen? Dan hebben we een mooie route (57 km) langs alle deelnemende monumenten (link routebeschrijving).

Open Monumentendag en COVID-19

Om de dag voor iedereen veilig te laten verlopen, houden we ons aan de 1,5 meter afstand. Zorg dat je een mondkapje bij de hand hebt. Ook kunnen vrijwilligers je aanwijzingen geven. Het is mogelijk dat je bij een monument/activiteit even moet wachten in verband met de bereikte limiet aan bezoekers. Als er iets verandert in het programma, dan lees je dat op deze website.

 

lees minder

Elk monument een leermonument

Denk je bij een leermonument aan een school? Deze dag krijg je iets heel anders voorgeschoteld. Er valt immers aan elk monument iets te leren. lees verder...

Denk je bij een leermonument aan een school? Deze dag krijg je iets heel anders voorgeschoteld. Er valt immers aan elk monument iets te leren. De beleving in en om het monument staat dit jaar centraal. ‘Snuuster’ eens door onze monumenten en activiteiten. Dan kom je ongetwijfeld bijzondere leermomenten tegen!

lees minder
Comité Oldambt op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Oldambt?

Ontdekken, vertellen en inspireren vanuit het erfgoed van het Oldambt. Dat doet Cultuurhistorisch Centrum Oldambt. Samen met inwoners van Oldambt en andere organisaties willen wij de verhalen achter het erfgoed levend houden, verrijken en verdiepen.

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt coördineert jaarlijks op de tweede zaterdag in september de Open Monumentendag. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die ‘hun’ monument openstellen, slagen we er elk jaar in een gevarieerd programma samen te stellen.

Wij zijn ANBI erkend

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt is een onafhankelijke en ANBI-erkende organisatie, bestuurd door Stichting Geschiedschrijving Oldambt en ondersteund door de gemeente Oldambt.

Deelnemende plaatsen

Tijdens Open Monumentendag 2021 staan de deuren van kerken, molens, boerderijen en andere mooie monumenten voor je open in: