Fotograaf: Jur Kuipers
 
Open Monumentendag 2022

Comité Oldambt

 
 

Open Monumentendag Oldambt - zaterdag 10 september 2022

Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee aan de Open Monumentendag. Ga op zoek naar de rijkdom aan oude Groninger kerken, molens en boerderijen. Vrijwilligers lees verder...

Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee aan de Open Monumentendag. Ga op zoek naar de rijkdom aan oude Groninger kerken, molens en boerderijen. Vrijwilligers zetten de deuren van ‘hun’ monument wijd voor je open en vertellen graag de verhalen.

Het thema is ‘Duurzaam duurt het langst’. Monumenten zijn alleen al vanwege hun leeftijd duurzaam. Bovendien worden ze vaak gerestaureerd met oude technieken en eerder gebruikte materialen. Ook wordt gekeken hoe ze met de kennis en technieken van nu het best bewaard kunnen blijven.

Een korte beschrijving van de deelnemende monumenten vind je in onze brochure (online bladerversie brochureafdrukversie brochure,   plattegrond).

lees minder
Wie is Comité Oldambt?

Ontdekken, vertellen en inspireren vanuit het erfgoed van het Oldambt. Dat doet Cultuurhistorisch Centrum Oldambt. Samen met inwoners van Oldambt en andere organisaties willen wij de verhalen achter het erfgoed levend houden, verrijken en verdiepen.

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt coördineert jaarlijks op de tweede zaterdag in september de Open Monumentendag. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die ‘hun’ monument openstellen, slagen we er elk jaar in een gevarieerd programma samen te stellen.

Wij zijn ANBI erkend

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt is een onafhankelijke en ANBI-erkende organisatie, bestuurd door Stichting Geschiedschrijving Oldambt en ondersteund door de gemeente Oldambt.

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...