Fotograaf: Jur Kuipers
 
Open Monumentendag 2023

Comité Oldambt

 
 

Open Monumentendag Oldambt - zaterdag 9 september 2023

Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee aan de Open Monumentendag. Ga op zoek naar de rijkdom aan oude Groninger kerken, molens en boerderijen. Vrijwilligers lees verder...

Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee aan de Open Monumentendag. Ga op zoek naar de rijkdom aan oude Groninger kerken, molens en boerderijen. Vrijwilligers zetten de deuren van ‘hun’ monument wijd voor je open en vertellen graag de verhalen.

Het thema is ‘Levend Erfgoed’. Immaterieel erfgoed, of ‘Levend Erfgoed’, zijn de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer doorgeven.

Benieuwd naar het Levend Erfgoed van Oldambt? Op deze kaart kunt u de deelnemers zien voor 2023. De nummers op de kaart komen overeen met de paginanummers in de folder. De folder bevat een beknopte omschrijving van alle deelnemers.

 

 

lees minder
Comité Oldambt op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Oldambt?

Ontdekken, vertellen en inspireren vanuit het erfgoed van het Oldambt. Dat doet Cultuurhistorisch Centrum Oldambt. Samen met inwoners van Oldambt en andere organisaties willen wij de verhalen achter het erfgoed levend houden, verrijken en verdiepen.

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt coördineert jaarlijks op de tweede zaterdag in september de Open Monumentendag. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die ‘hun’ monument openstellen, slagen we er elk jaar in een gevarieerd programma samen te stellen.

Wij zijn ANBI erkend

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt is een onafhankelijke en ANBI-erkende organisatie, bestuurd door Stichting Geschiedschrijving Oldambt en ondersteund door de gemeente Oldambt.

Deelnemende plaatsen

Tijdens Open Monumentendag 2023 staan de deuren van kerken, molens, boerderijen en andere mooie monumenten voor je open in: