Over ons

Comité Open Monumentendag De Bilt

De organisatie van de Open Monumentendag De Bilt is in handen van het Comité Open Monumentendag De Bilt. In samenhang met het landelijke thema wordt een programma ontwikkeld met bezichtigingen van monumenten, muziek en culturele activiteiten. Een fietsroute verbindt al deze monumenten en alle zes kernen van De Bilt. Het comité werkt voor deze dag samen met gemeente De Bilt, Historische Vereniging Maartensdijk en Historische Kring D’Oude School uit De Bilt en vanaf 2018 ook met Online Museum De Bilt.

Daarnaast kan het comité jaarlijks steunen op tal van eigenaren en beheerders van monumenten en vele vrijwilligers, zonder wie een realisatie van Open Monumentendag De Bilt niet mogelijk zou zijn!

Op de drie dagen voorafgaand aan de landelijke OMD vindt het scholenproject plaats: alle basisscholen van gemeente De Bilt ontvangen in het voorjaar een uitnodiging om kinderen van groep 7 en 8 te laten deelnemen aan dit scholenproject. Kinderen maken op een speelse en interactieve manier kennis met monumenten in de eigen gemeente.

Het programma van de OMD wordt financieel mede mogelijk gemaakt door gemeente De Bilt.

De organisatie van de Open Monumentendag is te bereiken via: manuella.neringbogel@gmail.com