Fotograaf: Jits Bakker
 

Programma OMD De Bilt 2022

Monumenten voor nu en morgen

Open Monumentendag staat op zaterdag 10 september in De Bilt in het teken van het landelijke thema ‘duurzaamheid’. We willen onze monumenten behouden voor de toekomst. Dat kan door goed beheer, waarbij soms ook een nieuwe bestemming dat mogelijk maakt. Zoals Fort Voordorp dat nu een conferentiecentrum is, of het postkantoor van Bilthoven als restaurant PK. Naast al bestaande oudere monumenten waarvoor behoud een zorg is, zijn er ook gebouwen, huizen en objecten die nu nog niet dat ‘monumentale’ stempel hebben maar dat voor de toekomst wel verdienen. Ook groen erfgoed hoort daarbij. Daar geven we aandacht aan.

Voor de Open Monumentendag 2022 is een selectie gemaakt van 12 monumenten waar behoud en duurzaamheid een rol speelt. Maak in Bilthoven centrum een wandeling langs de winkels waarvan de geschiedenis op posters en via QR-codes op het Online Museum De Bilt te vinden is. En fiets langs de andere monumenten waar een gastvrij onthaal wacht.

Voor deze dag kunt u straks een folder downloaden. Hier staan de verschillende locaties in vermeld en de activiteiten die op de locaties zijn georganiseerd.

Deze folder is aan te vullen met een fietsroute die de locaties van de zes kernen met elkaar verbindt. Ook deze kunt u hier vinden.