Avondconcert in de Sint-Jan

De 9de Symfonie van Ludwig van Beethoven “Ode aan de Vreugde”

De Stichting Goudse Kamermuziek Concerten viert in samenwerking met de Stichting Goudse Sint-Jan op Open Monumentendag 2021 de herwonnen vrijheid met een Nederlandse première van de kamermuziek transcriptie

De 9de Symfonie van Ludwig van Beethoven
“Ode aan de Vreugde”

Uitgekristalliseerd naar de pure basale tonen, zullen 10 musici en 8 zangers de melodieën transparant, intiem en krachtig laten horen. Daarmee onverbloemd de genialiteit uiteenrafelend van dit revolutionaire en meest beluisterde monumentale werk aller tijden.

Diepe emoties van woede, wanhoop, lijden, eenzaamheid, durf, dromen, dankbaarheid en vreugde zullen voelbaar zijn en zo herkenbaar in deze Corona tijd.

Als UNESCO-werelderfgoed is Beethovens “9de” met Schillers “Ode aan de Vreugde”, het Europese volkslied, genesteld in het collectieve geheugen.

Vanaf de première met een daverend applaus ontvangen door het dolenthousiaste publiek vond de compositie steeds weer zijn weg in de hele wereld als symbool van volksverzet, verbroedering en solidariteit. Met de “9de” raakten de zingende Duitse krijgsgevangenen de harten van de Japanners, protesteerden de Chinese studenten op het plein van de Hemelse Vrede, demonstreerden Chileense vrouwen tegen de Junta, vierde Europa de val van de muur in Berlijn en verzetten muzikanten zich tegen de Brexit op Trafalgar Square.

Programma
Ludwig van Beethoven:
Koorfantasie opus 80 met piano (Arr. Daniel Rubenstein)
Symfonie nr.9 opus 125 (Arr. Vladimir Mendelssohn)

Na afloop is er gelegenheid om met een hapje en een drankje gezamenlijk na te genieten van deze ongetwijfeld emotionele muzikale avond.

Wij heten u van harte welkom!

Wilt u kaarten bestellen of meer weten over de musici en de Stichting Goudse Kamermuziek Concerten ga naar: https://www.goudsekamermuziekconcerten.nl