Praktische Informatie

Openingstijden

De monumenten zijn op zaterdag 9 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor enkele monumenten gelden afwijkende openingstijden. Dit staat op de pagina van het monument vermeld.

Parkeren

Parkeren in Gouda op aangewezen parkeerplaatsen is bij bezit van een gehandicaptenparkeerkaart gratis. U vindt deze plaatsen via de site van de gemeente (www.gouda.nl).

Rolstoeltoegankelijkheid

De rolstoeltoegankelijkheid staat met een icoon aangegeven per monument. Dit geldt enkel voor het tijdens OMD opengestelde gedeelte, niet voor het gehele monument. Van gedeeltelijke toegankelijkheid is sprake als bijvoorbeeld enkel de begane grond toegankelijk is, als binnenkomen bijzondere actie vergt of zicht op een bezienswaardigheid beperkt is. De praktische informatie per (gedeeltelijk) rolstoeltoegankelijk monument vindt u elders op deze site bij de informatie per monument. Parkeren in Gouda op aangewezen parkeerplaatsen is bij bezit van een gehandicaptenparkeerkaart gratis. U vindt deze plaatsen via de site van de gemeente (www.gouda.nl). Voor eventuele aanvullingen over rolstoelgankelijkheid kunt u contact opnemen met de organisatie.

Toiletbezoek

U kunt gratis terecht voor toiletgebruik op Open Monumentendag bij bij sommige open monumenten met een openbare functie. Toiletten tegen betaling bevinden zich bij Hema (Kleiweg 20) en het openbaar toilet op de Markt.

Rolstoeltoegankelijke toiletten

Betaalde rolstoeltoegankelijke toiletten bevinden zich in de Hema en het openbaar toilet op de Markt.