Vrijwilligers

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD!

De Stichting Open MonumentenDag (OMD) in Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld wil voor haar werk graag in contact komen met nieuwe vrijwilligers. We zoeken vrijwilligers die zich voor een tijdelijk project (voor een paar maanden) willen inzetten, maar we zoeken ook vrijwilligers die zich voor langere tijd willen binden aan OMD. Voor de volgende soort werkzaamheden zoekt OMD bijvoorbeeld vrijwilligers:

  • Versterking van de werkgroep Woerden en van de nieuw op te richten werkgroep Kamerik. De werkgroepen leggen contacten met bestaande en nieuwe eigenaren/beheerders van monumenten. Activiteiten helpen bedenken en uitwerken voor OMD rondom de jaarlijkse landelijke thema’s en in het bijzonder voor het jubileumjaar 2022, waarin Woerden haar 650-jarig bestaan viert. Zo willen we dit jaar een fotopuzzeltocht langs ‘Plekken van plezier’ (landelijk thema OMD 2019) organiseren. Ook werken we tijdens OMD samen met muziek- en theatergezelschappen.
  • Werving van sponsors en donateurs. OMD wil graag extra financiële middelen om haar activiteiten verder te verdiepen en uit te breiden (publiciteit; lezingen, activiteiten, routekaartjes; lesmateriaal klassendag; etc). Voor dit werk moet je veel bellen, mailen en bij mensen langsgaan. Het gaat hierbij vooral om winkeliers en om particulieren.
  • Helpen maken publiciteit in aanloop naar OMD en door het jaar heen. Korte artikelen schrijven over monumenten, maken app met monumenten en beschrijvingen daarbij, website uitbouwen en bijhouden, en dergelijke.

Het werk van deze vrijwilligers functies kan eventueel gecombineerd worden met een functie in het bestuur van OMD, maar dat hoeft niet als je besturen niet leuk vindt. Daar kunnen we in onderling afspraken over maken.

Als je belangstelling hebt, laat ons dat dan weten. We willen graag kennis met je maken. Dan kunnen wij je meer vertellen over ons werk en kunnen we bespreken of we  jouw verwachtingen kunnen waarmaken.

Contactgegevens:

Theo Kemper (voorzitter OMD Woerden)

Mailadres: theokemper@planet.nl

Telefoonnummer: 06 5374 8769