Fotograaf: Sjoep de Jong, 2020
 

Over ons

OMD Leiden dit jaar Digitaal

De Open Monumentendagen in Leiden zijn dit jaar digitaal. Onze vrijwilligers en sponsors laten hun favorieten monumenten zien in filmpjes die tijdens het weekend van 12 en 13 september (en in de weken daarna) te zien zijn.

Filmproject
Dankzij een uniek samenwerkingsproject met de leden van de Leidse Video en Smal Film Liga, LVSL worden er momenteel diverse filmpjes gemaakt van de favoriete leermonumenten van onze vrijwilligers. Altijd al eens een kijkje willen nemen in de Bunker aan de Morsweg, de koepel van de Morspoort of de Brandslangentoren aan de Plaatsteeg? Ken je het verhaal van de Old School of het huis waar Piet Paaltjens woonde? De filmpjes zijn vanaf 12 september online te bekijken via onze website.

Klik hier voor OMD Digitaal

Wandel of fiets langs bestaande en verdwenen scholen in Leiden
Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar Leermonument. We hebben een wandelroute voor je gemaakt langs 31 (voormalige) schoolgebouwen of plekken waar ooit een school gestaan heeft. Allemaal in het centrum van Leiden. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.
Voor de scholen buiten de singels is er een fietsroute.

Waar vind je de routes?
Informatie over de scholen waar je langs wandelt, staat in de app van izi.TRAVEL. Je kunt deze app downloaden via de Play Store (Android) of de App Store (iPhone) op je mobiel. Zoek in izi.TRAVEL op ‘OMD scholen Leiden’ en download gratis de wandelroute en druk op start. Wil je datakosten besparen, download dan eerst de route naar je telefoon (via wifi), sluit eventueel het dataverkeer af en speel de wandeling zo af.

Klik hier voor de OMD Wandelroute langs bestaande en verdwenen scholen in Leiden

Klik hier voor de OMD Fietsroute langs gemeente- en centenscholen buiten de singels van Leiden