Praktische Informatie

OMD 2023: LEVEND ERFGOED

ROUTES /
De monumenten die bij elkaar in de buurt zijn, staan in het boekje ook zoveel mogelijk bij elkaar. Er is ook een fietsroute die leidt langs een groot deel van de monumenten.

OPENINGSTIJDEN /
In principe zijn de openingstijden als volgt:
zaterdag 12-17 u en zondag 10-17 u
Let op: Afwijkende openingstijden bij individuele monumenten. Dit is aangegeven met een zandloper-symbool.

BEZOEK MONUMENTEN /
Niet alle monumenten zijn berekend op grote aantallen bezoekers. Het is daarom mogelijk dat je af en toe in een wachtrij staat. De organisatie vraagt daarvoor je begrip en medewerking. Het bezoek aan elk van de opengestelde monumenten is geheel voor eigen risico. Gelieve de instructies van de medewerkers van Open Monumentendagen ter plaatse op te volgen.

INFORMATIEPUNT LEIDSE OPEN MONUMENTENDAGEN /
Het centrale informatiepunt tijdens de Open Monumentendagen vind je in het Stadhuis, ingang Stadhuisplein (pand 1).

TOEGANKELIJKHEID /
Helaas zijn niet alle monumenten toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De panden die wel toegankelijk zijn en/of beschikken over een aangepast toilet zijn aangegeven door middel van een symbooltje in het overzicht. Neem bij twijfel contact op met de organisatie (informatiepunt Stadhuis, Stadhuisplein, pand 1). In Rijksmuseum Boerhaave (pand 27) is een speciale rondleiding voor visueel gehandicapten

Meer informatie bij het Informatiepunt in het Stadhuis of: www.omdleiden.nl.

KIDSGIDS EN ENGELSTALIG PROGRAMMA LEIDEN /
De Kidsgids en het Engelstalig programma zijn tijdens de Open Monumentendagen verkrijgbaar bij het informatiepunt in het Stadhuis. De KidsGids is ook verkrijgbaar bij de kinderactiviteiten in de Hortus botanicus (pand 9).

PARKEREN LEIDEN /
Als je met de auto naar Leiden komt, kun je gebruik maken van verschillende parkeerterreinen. Raadpleeg hiervoor www.leiden.nl/parkeren of parkeerterrein Haagweg: 071-512 0071 / www.stadsparkeerplan.nl.

OPENBAAR VERVOER /
Actuele informatie via www.9292.nl of 0900-9292 (€ 1,00/min, max. € 20,-).

VRAGEN EN OVERIGE INFORMATIE /
Heb je een vraag over je bezoek aan de Open Monumentendagen? Bekijk de website: www.omdleiden.nl.
Of stuur een mail naar: [email protected]. We helpen je graag.

Actuele informatie tijdens Open Monumentendagen via Twitter: @OMDleiden of Facebook: Open Monumentendagen Leiden.

 

Programmaboekjes eerdere jaren Leidse Open Monumentendagen /
Heb je de Open Monumentendagen gemist? Geen nood: er zijn nog programmaboekjes gratis verkrijgbaar. Ook zijn er nog Kidsgidsen waarmee je op pad kunt door Leiden met een leuke speurroute. Voor meer informatie: [email protected]

Programma 2022/
De Open Monumentendagen Leiden 2022 stonden in het teken van: Duurzaam duurt het langst. Het programma van 2022 is nog tot dit voorjaar te vinden onder het tabblad programma en vervolgens Monumenten via:  www.openmonumentendagenleiden.nl

Routes  /
Ook al zijn niet alle monumenten uit het programma 2022 meer toegankelijk, de fietsroute kan natuurlijk ook nu nog gefietst worden. Houd je meer van wandelen? volg dan de wandelroute Re-use & Re-cycle. Zie ook de plattegrond van Leiden.