Open Monumentendag 2022

Comité Woerden

 
 

Stichting Open Monumentendag Woerden

Open Monumentendag Woerden 2021: tientallen monumenten openen hun deuren en speciale aandacht voor 70 jaar Molukkers in Woerden! Van 10 t/m 12 september a.s. is lees verder...

Open Monumentendag Woerden 2021: tientallen monumenten openen hun deuren en speciale aandacht voor 70 jaar Molukkers in Woerden!

Van 10 t/m 12 september a.s. is het weer Open Monumentendag Woerden (OMDW). Volledig coronaproof en met activiteiten voor alle leeftijden. Dit jaar staat het weekend in het teken van inclusie, onder de titel “Mijn monument is jouw monument”. Dit gebeurt onder meer door specifieke monumenten open te stellen of ruimte te bieden aan ‘andere’ of onderbelichte perspectieven die onherroepelijk verbonden zijn aan een monument of plek. Denk aan gebouwen met een religieus, maatschappelijk of politiek karakter of plekken die een rol hebben gespeeld in de koloniale geschiedenis. In en rondom De Kazerne wordt extra aandacht besteed aan 70 jaar Molukkers in Woerden. Ook is er extra oog voor fysieke inclusie, waaronder rolstoeltoegankelijkheid van monumenten.

lees minder
Wie is Comité Woerden?

Het bestuur van Stichting Open Monumentendag Woerden bestaat uit de volgende personen met bijbehorende portefeuilleverdeling:

  • De heer T. (Theo) Kemper, voorzitter;
  • Mevrouw I. (Inge) Nederpelt, secretaris en coördinator Woerden;
  • Mevrouw J. (Jessica) Rateland, penningmeester en communicatie/PR.

Het bestuur wordt ondersteund door mevrouw H. (Hennie) Evers, communicatie/PR.

Meer lezen over OMDWoerden. Bekijk ons jaarverslag 2019!

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.
Onze partners