Open Monumentendag 2023

Comité Doorn

 
 

Open monumenten en activiteiten in Doorn

Voor 2023 heeft het Comité Open Monumentendag Doorn weer grootse plannen. In mei starten de voorbereidingen. Het afgelopen jaar heeft het Comité Open Monumentendag Doorn lees verder...

Voor 2023 heeft het Comité Open Monumentendag Doorn weer grootse plannen. In mei starten de voorbereidingen.

Het afgelopen jaar heeft het Comité Open Monumentendag Doorn 14 monumenten bereid gevonden om (uitsluitend) op zaterdag 10 september 2022 hun deuren gratis te openen voor het publiek. Vier monumenten hadden zelf een activiteit georganiseerd. De 14 gemeentelijke en rijksmonumenten zijn:

.
Samen met andere organisaties heeft het Comité OMD Doorn drie routes langs historische en mooie plekken in Doorn uitgezet: een fietsroute van 16 km langs alle 14 monumenten en twee wandelroutes. Een wandelroute van 2 km met online historische spelvragen is speciaal voor de kids. De andere route van 9½ km voert u langs 40 plekken, waar informatieborden u over de lokale geschiedenis vertellen. Alle routes zijn op deze website te bekijken. Ze zijn op eigen gelegenheid te verkennen en zijn niet bewegwijzerd.
Kortom, dit wordt een ‘historische’ kennismaking met het ruim 11 eeuwen oude dorp Doorn.
lees minder
Comité Doorn op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Doorn?

Het Comité Open Monumentendag Doorn 2022 bestaat uit drie enthousiaste leden van de Doornse Historische Vereniging “Thorheim”. Het Comité stelt zich tot doel om het cultuurhistorische erfgoed -monumenten en bezienswaardigheden- van het ruim 11 eeuwen oude dorp Doorn bij een groot en breed publiek voor het voetlicht te brengen.

V.l.n.r.: Peter van Doorn, wethouder Kunst en Cultuur Karin Oyevaar met de gouden sleutel, Anneke Zevenbergen, Rieno van Vulpen en namens alle vrijwilligers Paul van Dijk.  (Foto: Janna van Eijk – 2022)

Deelnemende plaatsen

Het Comité Doorn participeert met twee leden in de Stichting Open Monumenten Dagen Utrechtse Heuvelrug, samen met afgevaardigden uit de Comités van Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Amerongen en Maarn-Maarsbergen.

Comité Doorn vertegenwoordigt de overige Comités in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de Denktank van het landelijke OMD-bureau.