Open Monumentendag 2023

Comité Doorn

 
 

Open monumenten en activiteiten in Doorn

In 2024 beginnen de voorbereidingen voor de Open Monumentendag op 14 en 15 september in juni. In 2023 had het Comité Open Monumentendag Doorn 14 lees verder...

In 2024 beginnen de voorbereidingen voor de Open Monumentendag op 14 en 15 september in juni.

In 2023 had het Comité Open Monumentendag Doorn 14 monumenten bereid gevonden om hun deuren gratis te openen voor het publiek. Dat waren er 12 op zaterdag 9 september én 4 op zondagmiddag 10 september. Vijf monumenten hadden zelf activiteiten georganiseerd. De gemeentelijke en rijksmonumenten waren:

.

Kids van de basisscholen konden stempels verzamelen bij bovenstaande open monumenten in Doorn. Bij inlevering van een stempelkaart met minimaal 8 stempels kreeg elke deelnemer een leuke verrassing.
Check:  Kids-stempels verzamelen OMD Doorn
.
Samen met andere organisaties had het Comité OMD Doorn drie routes langs historische en mooie plekken in Doorn uitgezet: een fietsroute van 15 km langs 12 op zaterdag geopende monumenten en twee wandelroutes. Een wandelroute van 2 km met online historische spelvragen was speciaal voor de kids. De andere route van 9½ km voerde langs 40 plekken, waar informatieborden u over de lokale geschiedenis vertellen. Alle routes waren op deze website te bekijken. Ze zijn op eigen gelegenheid te verkennen en zijn niet bewegwijzerd.
.
Kortom, dit was een ‘historische’ kennismaking met het ruim 11 eeuwen oude dorp Doorn.
lees minder
Comité Doorn op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Doorn?

Het Comité Open Monumentendag Doorn bestaat uit drie enthousiaste leden van de Doornse Historische Vereniging “Thorheim”. Het Comité stelt zich tot doel om het cultuurhistorische erfgoed -monumenten en bezienswaardigheden- van het eeuwen oude dorp Doorn bij een groot en breed publiek voor het voetlicht te brengen.

V.l.n.r.: Rieno van Vulpen, Rob Jorg -wethouder Erfgoed, Monumenten, Cultuurhistorie en Landgoederen- met de gouden sleutel, Anneke Zevenbergen, Peter van Doorn en viervoeter Moos. (Foto: Janna J. van Eijk – 2023)

Deelnemende plaatsen

Het Comité Doorn participeert met twee leden in de Stichting Open Monumenten Dagen Utrechtse Heuvelrug, samen met afgevaardigden uit de Comités van Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Amerongen en Maarn-Maarsbergen.

Comité Doorn vertegenwoordigt de overige Comités in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de Denktank van het landelijke OMD-bureau.